Lov, ret og film - Tavshedens labyrint


Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med, såsom konflikten mellem lov og moral, de tvetydige roller advokater spiller i forhold til retsplejen og vanskeligheden ved blot at bestemme, hvad retfærdighed er.

I samarbejde med Cinemateket præsenterer vi en række markante film og lægger op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral, retfærdighed og de æstetiske nuancer i filmenes fortællemønstre.

Denne gang viser vi Tavshedens labyrint  (2014).

Filmen introduceres af Therkel Stræde, lektor i samtidshistorie, Syddansk Universitet.

”Tavshedens labyrint” bygger på autentiske begivenheder og skildrer årene 1958-1965. En journalist opdager ved et tilfælde, at en tidligere fangevogter i Auschwitz-lejren nu arbejder på den lokale skole. Den unge advokat, Johann Radmann, er den eneste, der vil påtage sig sagen, men hans idealistiske bestræbelser møder modstand fra alle sider.  Undervejs finder Radmann afgørende beviser mod flere tusinde SS-officerer.

Hvor Nürnberg-processerne er meget kendte, er Auschwitz-retssagerne stort set fremmede for den brede offentlighed. Det er første gang, at dette retsopgør skildres på film.

’Tavshedens labyrint’ er et bevægende historisk drama og en spændende kafkask thriller. I den virkelige Frankfurt-Auschwitz-retssag endte man med at retsforfølge flere end 20 tidligere prominente nazister.

Originaltitel: Im Labyrinth des Schweigens
Tyskland, 2014
DCP, 124 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Tid: Mandag, den 29. okt. 2018 , Kl. 19.00 - 21.30

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Tilmelding sker ved billetkøb gennem Cinemateket - Entré 95 kr