Lærebogspris til professor Morten Broberg – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Lærebogspris til profe...

08. november 2011

Lærebogspris til professor Morten Broberg

Morten Broberg Professor Morten Broberg modtager en særpris på 25.000 kr. for lærebogsprojektet EU og ulandene. Morten Broberg er professor i international udviklingsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet og modtager prisen for sin idé til en lærebog om EU og ulandene målrettet bachelorstuderende inden for samfundsvidenskab, internationale studier, geografi og erhvervsøkonomi.

Juryen har lagt vægt på, at forfatteren formår at gøre et kompliceret stof tilgængeligt på en medrivende og usædvanligt pædagogisk måde. Juryens motivation lyder således:

- Bogen spænder over mange forskellige fagdiscipliner - fra politik over økonomi til jura og historie - og forfatteren integrerer ubesværet de forskellige perspektiver i en bog, der vil gøre enhver læser klogere på, hvad relationerne mellem EU og ulandene betyder for handel, sikkerhed, miljø, demokrati og menneskerettigheder internationalt.

Lærebogsprisen er Danmarks største faglitterære pris og uddeles hvert år af forlaget Samfundslitteratur. Foruden hovedprisen uddeles to særpriser på hver 25.000 kr. Det er en af disse, der i år gives til Morten Broberg. Prisen går til den gode lærebogsidé - og foruden pengepræmien er forfatteren sikret udgivelse ved forlaget.

Prisen overrækkes på BogForum lørdag den 12. november kl. 16.

Læs mere om prisen på www.laerebogsprisen.dk