Ny Ph.d. hos WELMA – Københavns Universitet

WELMA > Nyheder > Ny Ph.d. hos WELMA

26. januar 2017

Ny Ph.d. hos WELMA

Ida Gundersby Rognlien er cand.jur. fra Universitetet i Oslo fra 2014.
Hun har siden arbejdet som advokatfullmektig, og fik advokatbevilling i oktober 2016. Ida har primært beskæftiget sig med menneskerettigheter, strafferet, socialret og sundhedsret.

Titlen for Ida Gundersby Rognliens ph.d.-projekt er "Fattigdom i nordiske velferdssamfund". Formålet med projektet er at analysere fattigdom som retligt fænomen med sigte på analyse af sociale rettigheder i bred forstand jf. EU-retten og menneskeretten. Kønsperspektivet er en vigtig indgang set i intersktion med f.eks. alder (gammel og ung), etnicitet og handicap som diskriminationsretlige omdrejningspunkter.

Ida Gundersby Rognlien er tilknyttet Welma og har professor Kirsten Ketscher som vejleder. Hun har arbejdplads på Karen Blixens plass 16.