Forelæsning med Luis Moreno-Ocampo – Københavns Universitet

iCRIM > Nyheder > Forelæsning med Luis M...

10. oktober 2010

Forelæsning med Luis Moreno-Ocampo

Chefanklager ved Den Internationale Straffedomstol, ICC, Mr Luis Moreno-Ocampo forelæste den 4.10.2010 over emnet "Prospects and Challenges for International Criminal Justice". Forelæsningen var arrangeret i samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Det Juridiske Fakultet og forskningsgruppen om europæisk og international strafferet, EICRIM. Fremmødet af praktikere, forskere og studerende i Alexandersalen var stort, og den diskussionen med salen efter forelæsningen var livlig.

Leder af forskningsgruppen, professor Jørn Vestergaard, chefanklager ved ICC, Mr Luis Moreno-Ocampo, dekan Henrik Dam og adjunkt i folkeret, ph.d. Martin Mennecke.

I forelæsningen redegjorte Luis Moreno-Ocampo for anklagerens virksomhed og belyste udviklingen i den internationale strafferet.

Mr. Moreno-Ocampo blev valgt til chefanklager ved Det Internationale Straffedomstol i 2003. Forud havde han haft en fremstående position som anklager i Argentina, hvor han bl.a. havde spillet en central rolle i en række sager i forbindelse med overgangen fra diktatur til demokrati. Han har i øvrigt været tilknyttet både Stanford University og Harvard University som visiting professor.

Forelæsningen blev arrangeret i samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Det Juridiske Fakultet og forskningsgruppen om europæisk og international strafferet, EICRIM.

Luis Moreno-Campo blev budt velkommen til Københavns Universitet og introduceret af dekanen for Det Juridiske Fakultet, Henrik Dam.