Mikael Rask Madsen i Politiken – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Mikael Rask Madsen i P...

26. april 2018

Mikael Rask Madsen i Politiken

Foto: Ditte Valente

København-erklæring ændrer kun nuancer.

Ifølge Vicepresident Angelika Nußberger er det omtalte punkt 28 i erklæringen, der begrænser Domstolens mulighed for at omgøre nationale afgørelser, hvis der er foretaget en rimelig og omhyggelig afvejning af menneskerettighederne, allerede retspraksis i Strasbourg.

Professor og leder af Center for Internationale Domstole ved Københavns Universitet Mikael Rask Madsen har selv været en del af processen i det danske formandskab og udtaler til Politiken, at han heller ikke mener at København-erklæringen udgør en egentlig reform af menneskerettighederne. Den kodificerer dog nogle kontroversielle emner. For eksempel er der nu udstukket en fælles ramme for, hvad der skal forstås ved subsidaritetsprincippet.

Læs hele artiklen her

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.