I slipstrømmen fra Brighton – Madsen i Weekendavisen – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > I slipstrømmen fra Bri...

03. november 2017

I slipstrømmen fra Brighton – Madsen i Weekendavisen

iCourts centerleder Mikael Rask Madsen har en ny artikel om de udfordringer EMD står overfor.

I en artikel i denne uges udgave af Weekendavisen (3/11) diskuterer Mikael Rask Madsen, hvorfor den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har været et så omdiskuteret emne i den offentlige debat i de senere år. Han diskuterer baggrunden for at etablere en international menneskerettighedsdomstol og går i dybden med domstolens historie og dens udvikling.

Diskussion vender sig herefter imod den politiske kritik af domstolen i senere år. Han diskuterer, hvad kritikken mere præcist omhandler, hvorfor det er sket, og hvad de potentielle konsekvenser af kritikken er. Mikael Rask Madsen konkluderer dog, at selvom domstolen er under politisk pres, så vil den forblive med at spille en stor rolle på den Europæiske scene i flere år fremad. Førend en international domstol skal have nogen betydning, må den nødvendigvis sige den nationale politiske magt imod. Det politiske pres på domstolen skal derfor blot ses, som den naturlige kritik en international menneskerettighedsdomstol må udholde.

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.