Forslag til et effektivt dansk formandskab for Europarådet – Madsen i Djøf-bladet – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Forslag til et effekti...

25. oktober 2017

Både politikere og meningsdannere har signaleret, at Danmark som kommende formand for Europarådet kan gøre det lettere at udvise udenlandske kriminelle. Det er derfor med et vist forventningspres i ryggen, at den danske regering om få uger overtager formandskabet for Europarådet. De forventninger er dog ifølge centerleder ved iCourts Mikael Rask Madsen ikke specielt realistiske.

I stedet foreslår Mikael Rask Madsen en langsigtet strategi, hvor regeringen går efter at få vedtaget en ’københavnerprotokol’, der anviser veje til at styrke samarbejdet mellem medlemsstaterne og domstolen –herunder at sikre bedre feedback fra staterne til domstolen. Dette er formentlig en mere farbar vej, hvis man vil have indflydelse på fortolkningen af konventionen på den lange bane.

Læs artiklen her

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.