Juraprofessor udpeget til akademisk råd tilknyttet tænketank i Bruxelles – Københavns Universitet

FOCOFIMA > Nyheder > Juraprofessor udpeget...

08. februar 2017

Juraprofessor udpeget til akademisk råd tilknyttet tænketank i Bruxelles

Professor, dr.jur. Jesper Lau Hansen, Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet er ved et møde den 8. februar 2017 blevet udpeget til Academic Council ved European Capital Markets Institute (ECMI) i Bruxelles. ECMI er tilknyttet den anerkendte tænketank Centre for European Policy Studies (CEPS) og beskæftiger sig med analyser af kapitalmarkedet i EU.

Det akademiske råd består af 4 – 5 forskere fra universiteter i EU og rådgiver ECMI om forskningsprojekter. Mange af disse projekter belyser konsekvenserne af EU-reguleringen og påvirker dermed lovgivningsprocessen på området.

Hidtil har Norden ikke været repræsenteret, og professor Hansen ser frem til at deltage i dette arbejde. ”Den EU-retlige regulering af kapitalmarkederne bliver stadig mere intens og har stor betydning også for Norden, så det er godt at kunne bidrage til spændvidden i forskningen hos ECMI”, siger han.