Nyt professorat i europæisk ret og integration – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

CRS > Nyheder > Nyt professorat i euro...

18. februar 2010

Nyt professorat i europæisk ret og integration

Mikael Rask MadsenMikael Rask Madsen er pr. 15. februar 2010 tiltrådt som professor i europæisk ret og integration ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet med tilknytning til Center for Retskulturelle Studier.

Professoratet er oprettet i forbindelse med KU's Europasatsning, EURECO - the European Research at the University of Copenhagen Programme. EURECO er organiseret i et samarbejde mellem Det Juridiske Fakultet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Humanistiske Fakultet, og formålet med programmet er at fremme og koordinere enestående forsknings- og uddannelsesmæssige initiativer i forbindelse med europæiske spørgsmål.

Mikael Rask Madsen er oprindeligt uddannet cand.jur. fra Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, men har over de sidste godt 10 år specialiseret sig i europæisk og international retssociologi på en række udenlandske universiteter, herunder l'École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, Oxford University, University of California at Berkeley og Université de Strasbourg. Han kom til Det Juridiske Fakultet i 2006 og har siden 2008 været Centerleder for Center for Retskulturelle Studier.

Mikael Rask Madsens forskning angår særligt samspillet mellem ret og europæisk integration, juristers rolle og magt i globalisering, overnationale retlige institutioners tiltagende betydning og mere generelt den internationale forskydning af ret og autoritet hen imod netværksekspertise. Han er en af grundlæggerne af den internationale forskningsgruppe POLILEXES, hvor han p.t. er involveret i et stort kollektivt forskningsprojekt omkring ret og juristers rolle og position i den europæiske konstruktion.