Silvia Adamo skriver artikel for RECODE – Københavns Universitet

CRS - Center for Retskulturelle Studier

CRS > Nyheder > Silvia Adamo skriver a...

11. april 2012

Silvia Adamo skriver artikel for RECODE

Silvia Adamo har skrevet artiklen "What is the point? Policies on Immigration and the Language Issue in Denmark"som working paper for RECODE - Responding to Complex Diversity in Europe and Canada. RECODE er et forskningsnetværk program som er sponsoreret af European Science Foundation (ESF).
Artiklen er udgivet som working paper for RECODE - Responding to Complex Diversity in Europe and Canada. RECODE er et forskningsnetværk program som er sponsoreret af European Science Foundation (ESF).
Silvia Adamo præsenterede artiklen ved den første workshop om "Linguistic Diversity and the Changing Dynamics of Political Integration" som blev afholdt i Helsinki, Finland i maj 2011.

Pointsystemet for permanent opholdstilladelse og indvandringsprøven for familiesammenførte er to af de seneste foranstaltninger i en række lovindgreb som pålægger et formelt og obligatorisk krav om sprogfærdighed for udlændinge i Danmark. Artiklen støtter sig på dansk lovgivning og politikker, og tager fat på spørgsmålene angående sprogfærdighedens rolle ved integration og indvandring. Er sproget et obligatorisk vilkår for integration, eller er det ment som et middel for socio-politisk og tilmed økonomisk integration?

Artiklen: "What is the point? Policies on Immigration and the Language Issue in Denmark"

Working Paper No. 04 (2012) kan læses her