EU's landbrug er rystet – Københavns Universitet

05. september 2008

EU's landbrug er rystet

Artikel af Adjunkt Laura Nielsen

DET LYDER helt vanvittigt, men nu da Doha-forhandlingerne er brudt sammen, så venter vi egentlig bare på, at de lande, der er imod EU's landbrugsstøtteordninger, får lyst til at pille støtteordningerne ned én for én ved at rejse WTO-sager imod os.

Læs artiklen (pdf)

WTO udfordrer EU's landbrugsstøtte : P1 02/9 2008
Medvirkende Adjunkt Laura Nielsen

En af de mere oversete konsekvenser af, at forhandlingerne i verdenshandelsorganisationen WTO for nylig er brudt sammen er, at det i princippet kan være en bombe under EU's landbrugsstøtteordninger. EU kan i princippet blive udsat for en række sagsanlæg fra lande som mener at støtten virker handelsforvridende. I værste konsekvens kan det blive en dyr affære for EU. Tidligere i dag talte vi med Laura Nielsen der er adjunkt i international handelsret ved juridisk fakultet på Københavns universitet for at få en nærmere forklaring på hvordan man skal forstå sammenhængen?