Artikel af Amnon Lev i Jus Politicum – Københavns Universitet

CRS > Nyheder > Artikel af Amnon Lev i...

08. marts 2011

Artikel af Amnon Lev i Jus Politicum

Jus Politicum er et internationalt, tværfagligt tidsskrift med redaktionelt hovedsæde på Sorbonne-universitetet. Tidsskriftet belyser statsforfatningsrettens filosofiske forudsætninger, dens historie og aktuelle metodologiske problemer. Bidragyderne er jurister, filosoffer, historikere og statskundskabsfolk.

Yderligere information om Jus Politicum kan findes på følgende hjemmeside: http://www.juspoliticum.com/.

I sin artikel "L'ordre et l'existence: Stahl et les fondements du droit politique moderne" leverer Amnon Lev en nyfortolkning af Friedrich Julius Stahls værk og dets betydning for den moderne statsforfatningsret. Stahl er den største statstænker i det 19. århundrede og et af århundredets vigtigste retsfilosoffer. I artiklen vises det, 1) hvorledes Stahl løser statsforfatningsretten fra naturretten, og 2) hvorledes nyt frihedsbegreb, der ikke er knyttet til individet, men til nationen, i den forbindelse sætter sig igennem i forfatningstænkningen.