Professor Carsten Henrichsen kommenterer departementschefens ansvar i skattesagen – Københavns Universitet

CORA - Center for Offentlig Regulering og Administration > Nyheder > Professor Carsten Henr...

03. december 2014

Professor ved Juridisk Fakultet (KU), Carsten Henrichsen, tager i en kommentar i Berlingske den 15. november 2014 fat på spørgsmålet om ansvarsvurderingen hos undersøgelseskommissioner. Henrichsen undrer sig over skattesagskommissionens vurdering af forhenværende departementschef Peter Loft. Her fandt skattesagskommissionen frem til, at der alene var handlet uagtsomt. Og at der ikke var grundlag for at gøre et disciplinæransvar gældende. Denne praksis hos undersøgelseskommissioner, hvor der skal anlægges en forsigtig vurdering gør det nærmest umuligt at statuerer ansvar i sager, med mindre der er tale om en tilståelsessag.

Læs hele kronikken