Israel, Palæstina og den Internationale Straffedomstol – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Israel, Palæstina og d...

30. november 2012

Israel, Palæstina og den Internationale Straffedomstol

I går nat efterkom FNs Generalforsamling Palæstinas ønske om at blive anerkendt som "non member observer state" i FN sammenhæng. Men beslutningen er kontroversielt. En af de største bekymringer Israel og USA, men også europæiske lande som UK og Frankrig har i denne forbindelse, er at gårsdagens beslutning kan føre til en ICC undersøgelse af eventuelle israelske krigsforbrydelser begået i Palæstina. Den britiske regering og andre lagde endda op til, at de palæstinensiske myndigheder først skulle love ikke at tiltræde ICC traktaten, inden Palæstina kunne opnå en ny status i FN systemet.

P1 God Morgen interviewede ICC ekspert Martin Mennecke fra Centre for International Law and Justice, Juridisk Fakultet, Københavns Universitet, om sagen. Hvad betyder Palæstinas opgradering for en ICC undersøgelse? Hvilken rolle kan og bør den internationale Straffedomstol spille i denne konflikt -- eller bør man undgå, at ICC overhovedet bliver del af diskussionen?

Hør interviewet her: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/20080403083936.htm