CECS træder ind i ny 5-årig periode – Københavns Universitet

CECS – Centre for Comparative and European Constitutional Studies > Nyheder > CECS træder ind i ny 5...

06. februar 2014

CECS træder ind i ny 5-årig periode

CECS er pr. 1. januar 2014 blevet godkendt til forlængelse og træder derfor ind i en ny 5-årig periode som forskningscenter ved det Juridiske Fakultet. Samtidigt har CECS skiftet navn fra ’Centre for European Constitutionalization and Security’ til ’Centre for Comparative and European Constitutional Studies’. CECS nye navn afspejler de kommende års forskningsfokus, som vil tage sit udgangspunkt i tre overordnede temaer: Forfatningsret i kontekst, Europæisk integration og samarbejde, samt Europa i verden. Forlængelsen af CECS sker efter den evaluering og anbefaling af centeret, et hold af internationalt respekterede forskere har foretaget. Bag evalueringen stod Professor Mattias Kumm (NYU School of Law & WZB, Berlin) som formand, Professor Leonard Besselink (University of Amsterdam), Professor Marise Cremona (European University Institute, Florence) og Professor Martin Scheinin (European University Institute, Florence). Evalueringen lagde blandt andet vægt på CECS’ stærke internationale profil og konklusionen var en klar anbefaling af en fem-årig forlængelse af CECS.

CECS - Centre for Comparative and European Constitutional Studies