Find forskere på Jura – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Det Juridiske Fakultet > Ansatte > Find forskere på Jura

Kristoffer Albris

Kristoffer Albris

Postdoc

  • JUR Centre for international law, Conflict and Crisis

    Karen Blixens Plads 16, 2300 København S, Søndre Campus, Bygning: 6A-4-12

    Telefon: +45 35 32 04 85

Min forskning undersøger hvordan naturkatastrofer former samfund og fællesskaber. Jeg er særligt interesseret i hvordan håndteringen af katastrofer og risici udspiller sig mellem myndigheder, borgere og tekniske eksperter. Jeg har arbejdet i Tyskland med normalisering af katastrofer og civilsamfundets rolle i beredskab og forebyggelse, samt i det Sydlige Stillehav med katastrofeeksperters rolle i risikoreduktion.

Aktuel forskning

Normale Katastrofers Politik: En Etnografisk Undersøgelse af Offentligheder, Undtagelser og Oversvømmelser i Dresden

Mit PhD projekt undersøgte de politiske konsekvenser af oversvømmelser i Dresden, Tyskland. Gennem et længerevarende etnografisk feltarbejde, analysered jeg hvordan de store oversvømmelser i 2002 og 2013 har genereret politiske problemstillinger og kontroverser. Projektet forsøgte på at forstå de sociale, politiske og teknologiske mekanismer hvorved katastrofer ændrer ved konfigurationen af civile fællesskaber og stat-samfunds relationer. 

 

Projektet var en del af det interdisciplinære projekt Changing Disasters. www.changingdisasters.ku.dk // www.cope.ku.dk

Jeg er også koordinator af DICAN netværket (Disaster and Crisis Anthropology Network), et netværk under EASA (European Association of Social Anthropology).

Primære forskningsområder

Regional specialisering: Danmark, Tyskland, Fiji.

Tematisk specialisering: katastrofer, risiko, resiliens, usikkerhed, videnskontroverser, klima, science and technology studies, politisk antropologi, miljøantropologi, sociale medier, offentligheder

ID: 49764214