Skizofren regulering – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > Focofima nyheder > Skizofren regulering

08. april 2011

Skizofren regulering

Kronik af professor, dr.jur. Jesper Lau Hansen om Kommissionens grønbog om corporate governance.

Selskabsret angår lovgivningen om rammevilkår for virksomhedsdrift. Dermed er den af fundamental betydning for erhvervslivet. Som på så mange andre områder fastlægges de overordnede forhold i EU. Derfor er det væsentligt at følge med i udviklingen og helst være på forkant.

Kommissionen har netop udgivet en grønbog om corporate governance (CG), der kan oversættes til dansk som selskabsstyring og angår kort sagt, hvem der må hvad i et selskab. En grønbog indeholder Kommissionens spørgsmål til offentligheden, og alle har ret til at give deres besyv med inden den 22. juli 2011 og dermed søge at påvirke udviklingen.

Læs hele kronikken (pdf)