Jesper Lau udpeget til ESMA Stakeholder Group – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > Focofima nyheder > Jesper Lau udpeget til...

18. maj 2011

Jesper Lau udpeget til ESMA Stakeholder Group

Professor, dr.jur. Jesper Lau Hansen er udpeget til European Securities and Markets Authority (ESMA) Stakeholder Group. En interessentgruppe, der skal rådgive det nye europæiske børstilsyn ESMA:

"Det er en ære at komme med i denne sammenhæng, ikke mindst når man kommer fra et lille land som Danmark. Det viser, hvor stærkt de danske myndigheder står i den europæiske sammenhæng. ESMA er tillagt en række vigtige og vidtgående beføjelser, både i form af tilsyn og med ret til at skabe regler. Det bliver derfor en spændende udfordring at deltage i Stakeholder Group og følge skabelsen af den nye europæiske tilsynsstruktur på tæt hold", siger Jesper Lau Hansen.

ESMA er en ny institution, der har fået tillagt en række vigtige beføjelser som led i den tilsynsstruktur, som EU har oprettet efter finanskrisen. Eksempelvis kan ESMA udarbejde egentlig lovgivning. For at sikre høring af relevante parter er der i tilknytning til ESMA oprettet en såkaldt stakeholder group, hvor der bl.a. sidder eksperter og markedsdeltagere. Jesper Lau Hansen har fået en af de kun fem pladser i Stakeholder Group, der er reserveret til akademikere fra EU. Hvervet varer 2 ½ år.

ESMA har sæde i Paris, hvor Stakeholder Group forventes at holde sine møder. Hvervet vil ikke forhindre Jesper Lau Hansen i at fortsætte sit hverv som professor i kapitalmarkedsret ved Københavns Universitet, hvor han leder forskningscentret FOCOFIMA.