Det Juridiske Fakultet indgår i nyt grundforskningscenter – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2017 > Det Juridiske Fakultet...

19. april 2017

Det Juridiske Fakultet indgår i nyt grundforskningscenter

Danmarks Grundforskningsfond har netop afsat 50 millioner kroner til forhandlinger om et nyt grundforskningscenter, Centre for Privacy Studies (PRIVACY). Centret har professor (MSO) Mette Birkedal Bruun, Det Teologiske Fakultet, i spidsen. Lektor Helle Vogt og Det Juridiske Fakultet vil indgå som partnere i centeret.

Ved hjælp af en ny tværvidenskabelig metode er PRIVACYs formål at undersøge, hvordan religiøse, retlige, arkitektoniske og politiske strukturer har været med til at skabe forestillingen om det private og forme relationer mellem individer og samfund i tidlig moderne tid. Centeret bliver forankret på Det Teologiske Fakultet, men Det Juridiske Fakultet vil indgå i et tæt samarbejde med Det Teologiske Fakultet om driften af centeret og får tilknyttet ph.d.-studerende og post docs med retshistoriske kompetencer:

- Det er overordentligt glædeligt, at vi så kort tid efter indflytning på Søndre Campus, har fået denne mulighed for at udvikle et nyt tæt forskningssamarbejde med Det Teologiske Fakultet, om et emne der både er af stor historisk betydning og som fortsat rejser grundlæggende vigtige spørgsmål om forholdet mellem individ og samfund. Jeg er overbevist om, at det nye Centre for Privacy Studies vil få stor betydning for udviklingen af vigtig ny viden, som både vores studerende og det omgivende samfund vil få stor glæde af, siger Henrik Palmer Olsen, prodekan for forskning ved Det Juridiske Fakultet.

Læs også: