Når æren skader – Københavns Universitet

13. september 2017

Når æren skader

Foto: Sille Veilmark

Vi har snakket om æresrelaterede forbrydelser i årevis, drøftet det, diskuteret det, vores lovgivere har lavet regel på regel omkring det, og ekspert på ekspert har udtalt sig – men hvad ved vi egentligt omkring omfanget i Danmark? – Hvor meget forskning findes der overhovedet på æresrelaterede forbrydelser, og hvad ved overhovedet?

For første gang i Danmark har vi nu fået et større forskningsprojekt i form af en juridisk PhD omkring æresrelaterede forbrydelser, reglerne, konsekvenserne, udlandets regler og problemets omfang.

Forfatteren Kumm Sabba Mirza og hendes PhD ””Æresrelaterede forbrydelser” – Strafferetlige perspektiver” er just afleveret den 31.maj, og forsvaret var 17.august 2017 – så der er tale om spritnye resultater og analyser.

Læs hele artiklen