Mads Bryde Andersen modtager stor nordisk juristpris – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2017 > Mads Bryde Andersen mo...

04. september 2017

Mads Bryde Andersen modtager stor nordisk juristpris

Ved åbningen af det 41. nordiske juristmøde i Helsingfors den 24. august 2017 modtog professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen den fornemme store nordiske juristpris, også kaldet Knut och Alice Wallenbergs Stiftelses pris för rättsvetenskapliga insatser. Prisen, der er på 1. mio. svenske kroner, blev uddelt første gang i 1981. Mads Bryde Andersen er den tredje dansker, der modtager den.

Dekan Jacob Graff Nielsen udtaler: ”På vegne af fakultetet lykønsker jeg professor Mads Bryde Andersen med den fornemme pris. Professor Mads Bryde Andersen har i mange år ydet en særlig dedikeret indsats for at fremme nordisk retsvidenskab, og det er i mine øjne meget fortjent, at han modtager prisen for denne indsats.”

Prisen uddeles hvert tredje år til en jurist i et af de nordiske lande, som anerkendelse af særlig fremtrædende praktisk eller teoretisk retspraksis. Han modtog prisen med følgende motivation/begrundelse:

”For et omfattende forfatterskab af høj kvalitet inden for forskellige retslige områder og for en ledende rolle i det nordiske videnskabelige forskningssamfund.”

”Jeg er utroligt glad for den anerkendelse af mine mange forskningsprojekter gennem tiderne, der hermed er udtrykt”, udtaler Mads Bryde Andersen. ”Vi taler meget om internationalisering. Denne pris understreger betydningen af det internationale retssamarbejde, der finder sted om mangfoldige retsdiscipliner i Norden, og af det vigtige forskningssamarbejde, der knytter sig hertil.”