Direktionens besøg på Helsinki Universitet – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2017 > Direktionens besøg på ...

16. oktober 2017

Direktionens besøg på Helsinki Universitet

I sidste uge var direktionen på JUR i Helsinki for at besøge Det Juridiske Fakultet. Formålet var bl.a. at finde inspiration til arbejdet med digitalisering.

Københavns Universitet blev per 1. januar 2017 optaget i det europæiske fællesskab af forskningsuniversiteter: LERU (League of European Research Universities), som er et fællesskab af 23 førende forskningsuniversiteter, der samarbejder om uddannelses- og forskningspolitik.

Direktionen fra Det Juridiske Fakultet var i sidste uge på besøg på det Juridiske Fakultet på Helsinki Universitet, som også er en del af LERU fællesskabet. Dette besøg er en del af et spirende samarbejde universiteterne imellem. Formålet med turen var at få et nærmere indblik i hinandens aktiviteter og oplevelser; og at dele viden og erfaringer. Særligt interessant er arbejdet med etablering af Legal Tech Lab i Helsinki, der på inspirerende vis samler forskere, studerende og det praktiske retsliv om de udfordringer og muligheder, som den teknologiske udvikling rummer. Vores forskere har i årtier samarbejdet med forskere i Helsinki, men kontakten på fakulteternes ledelsesniveau er nyere.

De to fakulteter har mange af de samme udfordringer, selvom der også er forskelle; for eksempel har Det Juridiske Fakultet i København tre gange så mange studerende som Helsinki. Fælles for begge Universiteterne er arbejdet med digitalisering, strategisk profilering af forskning og reformering af serviceorganisationen.

Ultimo oktober deltager direktionen i det tilbagevende nordiske dekanmøde. Her er digitalisering, forskningskvalitet og eksterne bevillinger fra EU bl.a. på programmet.