Dansk forskningsprojektet vil bidrage til udvikling af demokrati i den arabiske verden – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2016 > Dansk forskningsprojek...

28. juni 2016

Lektor Ebrahim Afsah og professor Jakob Skovgaard-Petersen fra hhv. Det Juridiske og Det Humanistiske fakultet på Københavns Universitet har modtaget en bevilling på 1,7 mio. kr. fra det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram. Pengene går til et projekt, der vil undersøge hvordan demokrati, parlamentarisme og bureaukratiet har udviklet sig i forskellige arabiske lande i kølvandet på Det Arabiske Forår.

De massive socio-politiske ændringer der fandt sted i den arabiske verden i løbet af foråret 2011 bragte i første omgang håb om, at en ny parlamentarisk æra var på vej.

Fem år senere er det desværre ikke parlamentarisme og demokratiske vinde der blæser i regionen – måske lige bortset fra i Tunesien. I tæt samarbejde med lokale forskere i bl.a. Egypten, Tunesien og Marokko, vil lektor Ebrahim Afsah og professor Jakob Skovgaard-Petersen undersøge hvordan demokrati, parlamentarisme og bureaukratiet har udviklet sig i udvalgte arabiske lande. Udover Egypten, Tunesien og Marokko, håber forskerne også at kunne inddrage Libyen og Syrien.

Projektet har til formål at identificere strategier for hvordan man fremover bedst – lokalt såvel som fra internationalt hold - kan understøtte udviklingen af repræsentativt demokrati i den arabiske verden.

Projektet styres fra Det Juridiske Fakultet. Bevillingen lyder på 1,7 mio. kr. fra det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram der støtter akademisk samarbejde og udveksling mellem Danmark og den arabiske verden