Katastrofer, ansvar og retfærdighed – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2015 > Katastrofer, ansvar og...

04. februar 2015

Katastrofer, ansvar og retfærdighed

Igennem de sidste 30 år har vi i stigende grad oplevet at der bliver stillet et spørgsmål om retfærdighed efter katastrofen har indtruffet. Det gælder f.eks. i forbindelse med Fukushima-katastrofen i Japan i 2011, hvor flere jordskælv og den efterfølgende tsunami medførte alvorlig nedsmeltning af Fukushima-atomkraftværket – med katastrofale følger.

I oplægget vil Isak Winkel Holm og Kristian Cedervall Lauta give et tværfagligt bud på hvordan katastrofer og retfærdighed hænger sammen, og hvilke kulturhistoriske, retshistoriske og socialhistoriske forskningsspørgsmål som denne sammenhæng hvirvler op - om ansvar, skyld, medborgerskab og helt grundlæggende om meningen med det hele.

Med adjunkt Kristian Cedervall Lauta (JUR) og professor Isak Winkel Holm (HUM). Begge forskere deltager i forskningsprogrammet: Changing Disasters.

Arrangement om emnet
Katastrofer, ansvar og retfærdighed