Professor med stærk forskningsprofil og omfattende ledelseserfaring bliver prodekan for forskning på Det Juridiske Fakultet – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2014 > Professor med stærk fo...

28. august 2014

PRODEKANUDNÆVNELSE Dekan Jacob Graff Nielsen følger anbefalingen fra et enstemmigt indstillingsudvalg og ansætter professor, dr. jur. Henrik Palmer Olsen som prodekan for forskning ved Det Juridiske Fakultet på København Universitet.

Professor Henrik Palmer Olsen ansættes som prodekan for forskning på Det Juridiske Fakultet fra den 1. september 2014.

- Jeg er glæder mig meget over at ansætte Henrik Palmer Olsen i den nye stilling som prodekan for forskning, siger dekan Jacob Graff Nielsen.

- Jeg har i en række år haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Henrik i fakultetets ledelsesteam, og jeg har altid set Henrik som en dygtig, handlekraftlig og visionær leder. Især på det internationale område er Henrik særdeles kompetent. Han har fx både været med til at etablere fakultetets første grundforskningscenter iCourts (Centre of Excellence for International Courts), og i sin tid som ph.d.-skoleleder har Henrik være den drivende kraft i arbejdet med at forny og udvikle fakultetets ph.d.-skole samt give den et solidt internationalt tilsnit, således at ph.d.-skolen i dag tiltrækker højt kvalificerede ansøgere fra hele verden.

En erfaren leder
Henrik Palmer Olsen er 48 år gammel, og blev cand. jur. på Københavns Universitet i 1993 og MA i socio-legal studies på University of Sheffield i 1994. Han har været professor i retslære siden 2007, og har løbende publiceret artikler i såvel danske som førende internationale tidsskrifter om centrale emner indenfor både retslære, forfatningsret og andre områder.

Henrik Palmer Olsen har flere års erfaring med fakultetets faglige og strategiske arbejde bl.a. som forskningskoordinator i perioden 2008-2009 og som ph.d.-skoleleder i perioden 2009-2013. Siden april 2014 har Henrik Palmer Olsen fungeret som konstitueret forskningsleder, da fakultetets tidligere forskningsleder, Jacob Graff Nielsen blev ansat som dekan.

Oprustning af fakultetets ledelse
Det Juridiske Fakultet har ikke tidligere haft en prodekan for forskning, men for at styrke fakultetets strategiske ledelsesforankring og -udvikling inden for uddannelse og forskning besluttede dekan Jacob Graff Nielsen kort efter sin tiltrædelse i april 2014, at ansætte en prodekan for forskning og en prodekan for uddannelse.

Med ansættelsen af Henrik Palmer Olsen er stillingen som prodekan for forskning besat, mens stillingen som prodekan for uddannelse vil blive slået op i september 2014.

Professor Henrik Palmer Olsen

Kommunikationsmedarbejder Lise Steen Nielsen