Ret til kærlighed - LGBT-rettigheder i Østeuropa – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2013 > Ret til kærlighed - LG...

25. juli 2013

Ret til kærlighed - LGBT-rettigheder i Østeuropa

Kom til debatarrangementet ’Ret til kærlighed - LGBT rettigheder i Østeuropa' og bliv klogere på den aktuelle situation i Østeuropa: Er der tale om en stigende homofobi i Østeuropa? Hvis dette er tilfældet, hvad betyder det i kampen for menneskerettigheder, og kan det internationale samfund gøre noget for at ændre situationen? Pride Parade opstod i New York i 1970, som reaktion på den diskrimination og politivold homoseksuelle blev udsat for. I dag er Pride Parades over hele verden med til at skabe synlighed omkring LGBT-miljøet (Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender) og sikre lige rettigheder for alle, uanset seksuel orientering.

I nogle dele af verden går udviklingen dog den forkerte vej: I Rusland har præsident Putin med et næsten enstemmigt parlament i ryggen vedtaget en lov, der forbyder at oplyse børn og unge om homoseksualitet. I flere Østeuropæiske lande er der blevet udstedt forbud mod at afholde Pride Parade, og i de lande hvor paraden afholdes, ender det ofte med voldelige overfald på deltagerene.