Antoni Abat tiltrådt som professor – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2013 > Antoni Abat tiltrådt s...

30. september 2013

Antoni Abat tiltrådt som professor

Tiltrædelse

Antoni Abat er pr. 1. oktober 2013 tiltrådt som professor i komparativ forfatningsret. Han er medlem af Centre for European Constitutionalization and Security (CECS).

Antoni Abat I Ninet blev uddannet cand.jur. fra universitetet i Girona i 2001 og efterfølgende tildelt en ph.d.-grad ved universitetet i Barcelona i 2007.

Professor Abat modtog det ambitiøse forskningsstipendium, Juan de la Cierva, af det spanske Ministerium for videnskab og innovation. Han har undervist i Comparative Constitutional Law and Ancient Constitutionalism ved State University i New York, Lincoln Law School i San José og senest på Center for Transnational Legal Studies (CTLS) i London. Professor Abat har ligeledes været gæsteforsker ved Stanford University Law School.

Hans forskningsinteresser omfatter de teoretiske forfatningsgrundlag, forbindelserne mellem konstitutionalisme og demokrati, konstitutionalismens historie samt komparativ forfatningsret. Aktuelt er professor Abat medforfatter på en bog sammen med professor Tushnet om konstitutionalisme og den arabiske revolution, en afhandling om kolonisering og fænomenerne omkring konstitutionalisme samt et sammenlignende projekt af det israelske konstitutionelle system og EU konstitutionalisme.