Sabba Mirza publicerer artikel om tvangsægteskaber – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2012 > Sabba Mirza publicerer...

02. august 2012

Sabba Mirza publicerer artikel om tvangsægteskaber

Sabba Mirzas speciale om tvangsægteskaber, som er publiceret i seneste nummer af Justitia, har tiltrukket sig opmærksomhed i såvel de trykte som de elektroniske medier, se bl.a. Politiken den 1. august: http://politiken.dk/indland/ECE1705534/haardere-straf-mod-tvangsaegteskaber-virker-ikke/.

Det er svært at bevise, at der er tale om tvangsægteskaber, fordi familiemedlemmer ikke behøver at vidne. Ægteskaber, der ikke er anerkendt af danske myndigheder, er ikke nødvendigvis omfattet. Og lovgivningen fokuserer på fysisk tvang, selvom unge ofte udsættes for mentalt pres før tvangsægteskaber.

Sabba Mirza tiltræder den 1. oktober som ph.d.-stipendiat med et projekt om æresrelaterede forbrydelser med professor Jørn Vestergaard som vejleder.