Ny professor i EU-markedsret – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Ny professor i EU-mark...

15. oktober 2009

Ny professor i EU-markedsret

Ulla Neergaard

Ulla Neergaard er pr. 1. oktober 2009 tiltrådt som professor i EU-markedsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Fagområdet omfatter de EU-regler og principper, der gælder for markedet, herunder især fri bevægelighed, konkurrenceret og indvirkningen på national ret. Hun har samtidig overtaget fagledelsen af en række EU-retlige fag.

Ulla Neergaard blev i 1990 cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i København (nu CBS). Hun har blandt andet været "stagiare" ved EF-Domstolen, Luxembourg, i 1990. Endvidere har hun studeret i adskillige år ved Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze, hvorfra hun erhvervede ph.d.-graden ("doctor of laws")  i 1998. Siden denne tid har hun været ansat på CBS - senest som professor m.s.o. i konkurrenceret med fokus på offentlige konkurrencebegrænsninger.

Ulla Neergaard har været involveret i adskillige internationale juridiske forskningsprojekter. Hun beskæftiger sig især med EU-ret, konkurrenceret, tjenesteydelser af almindelig interesse, offentlige konkurrencebegrænsninger og virksomheder samt forholdet mellem EU-ret og de nationale velfærdsstater. Blot i 2009 er hun medforfatter til følgende bogværker:

• Integrating Welfare Functions into EU Law - From Rome to Lisbon (Djøf)
  • The Changing Legal Framework of Services of General Interest in Europe - Between Competition and Solidarity (T.M.C. Asser Press)
  • EU RET (Thomson Reuters)
  • Konkurrenceretten i EU (Djøf)

Ulla Neergaard har siden 1999 været sagkyndigt medlem af Konkurrencerådet og siden 2005 tillige af Energitilsynet. Hun er endvidere medlem af det danske indstillingsudvalg vedrørende den danske del af stipendieordningen ved Det Europæiske Universitet i Firenze.