Kampen om det sorte guld i Nordsøen – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Kampen om det sorte gu...

02. december 2011

Kampen om det sorte guld i Nordsøen

Anita RønneEn kronik af lektor Anita Rønne om A.P. Møller-Mærsk koncessionen, senere ændringer og resultater.

Får staten mest muligt ud af Nordsø-aftalen fra 2003? Nej, mener regeringen, der har varslet et serviceeftersyn af aftalen med A.P. Møller-Mærsk, der gælder til 2042. Det er langtfra første gang, der udkæmpes slag om Nordsø-aktiviteterne, men hvorfor er det så svært at finde en rimelig balance?

Kronikken er trykt i Dagbladet Information, Weekend 26.-27. november 2011 s. 20-21.

Læs artiklen pdf-format

Anita Rønne er lektor i energireti og tilknyttet Center for Offentlig Regulering og Administration (CORA) & Retlige Studier i Velfærd og EU Markedsintegration (WELMA)