Martin Mennecke i EU-ekspertgruppe – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Martin Mennecke i EU-e...

07. april 2011

Martin Mennecke i EU-ekspertgruppe

Martin MenneckeEU Kommissionen har inviteret adjunkt i folkeret og ICC-ekspert Martin Mennecke til at indgå i en ekspertgruppe, der skal rådgive Kommissionen om, hvordan der kan skabes en bedre sammenhæng mellem EU's bistandsprojekter indenfor rule of law området og den Internationale Straffedomstol. Baggrunden er, at Domstolen i enhver situation kun vil kunne retsforfølge den håndfuld personer, som bærer det største ansvar for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden. Alle andre skal stilles til ansvar i det nationale system, som dog måske mangler evnen eller viljen til at gennemføre et egentligt opgør. Det er her Kommissionens ekspertgruppe skal finde på best practice om hvordan man kan skabe bedre sammenhæng mellem internationale udviklingsprojekter og den Internationale Straffedomstol. Gruppens første møde afholdes i Pretoria, Sydafrika, den 13.-15. april.