Morten Rosenmeiers tiltrædelsesforelæsning som web-tv – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Morten Rosenmeiers til...

02. januar 2011

Morten Rosenmeiers tiltrædelsesforelæsning som web-tv

Morten Rosenmeier blev professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet den 1. maj 2010. Han holdt sin tiltrædelsesforelæsning den 3. december over emnerne:

• Hvorfor jeg blev professor i ophavsret
  • Ophavsretten og de unge på nettet
  • Ophavsretten og ytringsfriheden

Se tiltrædelsesforelæsningen her som web-tv:

Dekanens åbningstale

Morten Rosenmeiers forelæsning
Efterfølgende reception i Studiegården

MORTEN ROSENMEIER

Morten RosenmeierMorten Rosenmeier tiltrådte den 1. maj 2010 som professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Han er tilknyttet Center for informations- og innovationsret og Center for Retskulturelle Studier. Morten Rosenmeier har været ansat ved fakultetet siden 1997 - siden 2004 som lektor i immaterialret. I de kommende år vil Morten Rosenmeier fokusere på forholdet mellem ophavsret og ytringsfrihed. Derudover vil han se på, hvordan man beskytter personlige karakteristika, herunder navn, stemme og udseende, og han vil bidrage til at styrke fakultets profil i forbindelse med medie- og presseret.

Morten Rosenmeier er formand for AC's Udvalg til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA), der varetager akademikerstandens ophavsretsinteresser på organisations-plan.