Massemediernes kildebeskyttelse - bemærkninger i anledning af Lækagesagen – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Massemediernes kildebe...

18. september 2011

Massemediernes kildebeskyttelse - bemærkninger i anledning af Lækagesagen

Artikel af professor Jørn Vestergaard om massemediernes kildebeskyttelse og den såkaldte Lækagesag. Denne handler om, hvorvidt TV 2 og DR skulle afsløre, hvem der lækkede oplysninger om, at Jægerkorpset var på vej til Afghanistan, og derved udsatte soldaternes liv for fare. I sagens kærne står spørgsmålet om, hvorvidt kildebeskyttelsen også skal omfatte tilfælde, hvor en kilde kan have brudt sin tavshedspligt som led i aktivt spin, f.eks. for at kaste glans over nogen eller belaste modstandere. Den tynde begrundelse for resultatet i Højesterets kendelse om spørgsmålet kritiseres i artiklen. Den hidtidige opposition i Folketinget har bebudet en nærmere undersøgelse af forløbet, hvis den kom til magten efter folketingsvalget.

Læs hele artiklen i august-nummeret af TfK 2011.520 (pdf)