Internationale retsopgør – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Internationale retsopgør

06. januar 2009

Internationale retsopgør

Internationale retsopgør Internationale retsopgør – krigsforbrydelser, folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden. Som en markering af 60-året for FN's Folkedrabskonvention og Verdenserklæringen om Menneskerettigheder har Den Ny Verden - Tidsskrift for Internationale Studier udgivet temanummeret "Internationale retsopgør. Krigsforbrydelser, folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden" (2008:2). Temanummeret sætter fokus på en række retsopgør, deres etablering og den politiske og samfundsmæssige kontekst. Nummeret er blevet til i samarbejde mellem Institut for Menneskerettigheder (IMR) og Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og præsenterer en række forfattere, der skriver om forskellige retsopgør, samt deres juridiske, historiske og politiske indhold. Fra Det Juridiske Fakultet bidrager professor i strafferet Jørn Vestergaard med artiklen Det Internationale Straffedomstol - status 1998-2008.