Ny professor i retskultur – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Forskning > Nyheder om forskning > Ny professor i retskultur

13. oktober 2009

Ny professor i retskultur

Hanne Petersen

Hanne Petersen er pr. 1. september 2009 tiltrådt som professor i retskultur ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet med tilknytning til Center for Retskulturelle Studier.

Hanne Petersen har en forskningskarriere, der strækker sig over flere områder både geografisk og fagligt. Hun har været Jean Monnet stipendiat ved Det Europæiske Universitets Institut i Firenze (1993-94), professor i retsvidenskab og retssociologi ved Grønlands Universitet i Nuuk (1995-1999), professor i grønlandsk retssociologi ved Københavns universitet - med undervisningsforpligtelse i Nuuk (2001-2006) samt adjungeret professor ved Tromsø Universitet i Nordnorge siden 2007.

Hanne Petersen har været involveret i en lang række nordiske, internationale og europæiske juridiske og tværfaglige forskningsprojekter. Hun har beskæftiget sig med arbejdsret, kønsforskning, oprindelige folks ret, bæredygtighed, ret og religion samt retsfilosofi, retspluralisme, retlig polycentri og retskultur. Hendes retskulturelle forskning vil fokusere på retskulturer i forandring. Som de første temaer vil hun undersøge lokale og globale konsekvenser af ændringer af den juridiske professions kønssammensætning, udfordringer af den sekulære retskultur og betydninger af bæredygtighed for moderne retskulturer.

Tirsdag den 27.10 kl. 15.00 holder Hanne Petersen sin tiltrædelsesforelæsning Retskultur - forståelser, forandringer, spændinger i Alexandersalen, Bispetorvet 1-3, 1167 København K.

Se Hanne Petersens profil.